Ben je op zoek naar liefde?

Ben je op zoek naar liefde?

Welnu, dat is de reden waarom je haar niet vindt.

Je zult zeggen: “Maar ik heb zo’n behoefte aan liefde. Hoe kan ik haar dan vinden als ik haar niet zoek?”

Als je werkelijk de liefde wilt vinden, begin dan met zelf lief te hebben en hou op haar te zoeken. Je zult zien, zij is het die jou zal achtervolgen en zij zal jou zeker vinden. Ja, zodra je de liefde niet meer zoekt omdat je beslist hebt om zelf te beminnen, dient zij zich aan.

Maar hoe meer je haar zoekt, hoe meer zij zich verwijdert.
Het is alsof je je schaduw achterna jaagt: deze vlucht voor jou uit en je kunt hem nooit inhalen.

Door de liefde van de anderen te zoeken, concentreer je je op iets buiten jou; je verwijdert je dus van die schat, die je vanbinnen bezit en je zult hem daardoor uit het oog verliezen.

Zo gaat dat. In plaats van de liefde te zoeken, geef haar, vernieuw haar voortdurend in jou en je zult voelen dat je altijd door haar bewoond wordt: zij zal heel de tijd daar zijn, naar je glimlachen en je lieflijk bekijken. Maar val haar niet aan, dring je niet aan haar op en kom niet tussenbeide…

In dit aardse bestaan heet ik Jan Willem Joenje, want het beestje moet immers een naam hebben. Mijn leven was veelbewogen en ik heb veel teleurstellingen meegemaakt, zowel zakelijk als privé. Ik begreep helemaal niets van het leven en voelde me totaal en over alles in de war én door niemand begrepen. Mijn ego beheerste mijn leven volledig en ik zat vol in de angst, pijn en onzekerheid. Momenteel ben ik gelukkiger dan ooit en niet zomaar even, maar jaren achter elkaar.
Geef een reactie

Beste lezer. Hieronder kunt u meediscussiëren over dit onderwerp. Houdt het beschaafd, en heb respect voor ieders mening. U kunt ook meediscussiëren op de vele onderwerpen op ons forum.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code